ГоловнаВибір редакціїЖитлоУ Львові відремонтують будинки за десятки мільйонів

У Львові відремонтують будинки за десятки мільйонів

Львівські будинки чекає масштабний ремонт та реставрація. На ці цілі планують направити більше 30 млн грн. З них, більше 11 млн грн. підуть на забезпечення житлом окремих категорій населення.

У Львові цього року планують провести ремонт та реконструкцію низки житлових будинків. На цілі буде направлено майже 35 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Загалом, роботи включатимуть капремонт насосних станцій, вартістю близько 5,5 млн грн, аварійних будинків, що загрожують обвалом, та тих, які потребують невідкладного ремонту, загальною вартістю понад 10 млн грн,  а також гуртожитків, які передаються у власність територіальної громади м. Львова (співфінансування проекту, спільно з держбюджетом), будинків ОСББ, протипожежних систем автоматики і димовидалення, розділення загальнобудинкового обліку електроенергії житлового фонду та реконструкцію будинку на пл. Соборній, 17.

«Окрім цього, понад 4 млн грн пропонують виділити для забезпечення житлом дітей-сиріт, а також дітей, позбавлених батьківського піклування. 4,5 млн грн мають намір скерувати на забезпечення житлом багатодітних сімей, що виховують 5 та більше неповнолітніх дітей, ще 3 млн – на вирішення соціально-побутових проблем мешканців сіл Малехів та Великі Грибовичі. Понад 2 млн грн пропонують витратити на реставрацію житлового фонду», - заявили у міськраді.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на Київщині цьогоріч квартири отримало 22 молоді родини, які ще раніше взяли участь у державних житлових програмах – програма, що реалізується за механізмом 70% на 30% та пільгового молодіжного кредитування.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)