ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ львівських трамваях продають фальшиві квитки

У львівських трамваях продають фальшиві квитки

За останні 2 тижні за продаж фальшивих квитків звільнено одного водія трамваю та одного водія тролейбуса

За останні два тижні у Львові звільнено двох водіїв електротранспорту за продаж фальшивих квитків.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської міськради.

За словами керівництва ЛКП «Львівелектротранс», робота з виявлення та вилучення фальшивих квитків у трамваях та тролейбусах міста ведеться постійно. Працюють представники «Львівелектротрансу», волонтери управління транспорту та зв’язку. Також усі звернення мешканців про випадки продажу фальшивих квитків аналізуються та вживаються відповідні заходи.

Як уточнила заступник директора з економічних питань ЛКП «Львівелектротранс» Світлана Маркова, за останні 2 тижні за продаж фальшивих квитків звільнено одного водія трамваю та одного водія тролейбуса.

«Щоб зарадити появі фальшивих проїзних квитків серед пасажирів, ми вже не перший раз змінюємо дизайн, підсилюємо ступінь захисту, але підробки не перестають з’являтись серед пасажирів, тому електротранспортники покладають надію на розуміння з боку пасажирів. Саме вони можуть допомогти вийти на слід розповсюджувачів фальшивих проїзних документів, позаяк, можуть вказати на точки, у яких їх придбавали фальшиві квитки. Далі справа буде за правоохоронними органами», - розповідає чиновниця.

Підроблені талони від справжніх легко відрізнити за голографічною стрічкою – вона має переливатися різними кольорами на світлі й містити чіткі написи: «Україна» або «Захист контролю» чи обидва одночасно. Нові квитки з голографічними стрічками діють з 12 червня.

«Ми вдячні тим мешканцям, які звертаються і в управління транспорту, і в комунальне підприємство та інформують про такі випадки. Нам важливо, аби мешканці фіксували номер вагона, номер маршруту, годину, коли було продано такий квиток, і тоді ми зможемо ідентифікувати водія, який порушив трудову та фінансову дисципліну. Усі водії попереджені, що порушення дисципліни, особливо, що стосується продажу фальшивих квитків, - це звільнення з роботи», - розповіла пані Маркова.

Підроблені талони найчастіше виготовляють на кольоровому принтері. Від справжніх вони відрізняється малюнком, кольором, голографічна стрічка є сірого, тьмяного кольору і жодного слова там прочитати неможливо.

«Управління транспорту та зв’язку звертається до мешканців з проханням інформувати про усі випадки продажу фальшивих квитків. Винні повинні бути покарані. Є чітка система контролю за квитками, проводяться зустрічі з водіями трамвайних та тролейбусних депо, до роботи також залучені волонтери», - розповів начальник управління транспорту та зв’язку Микола Жук.

 
Коментарі (0)