ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ львівських трамваях за проїзд платитимуть по-новому

У львівських трамваях за проїзд платитимуть по-новому

У другому кварталі цього року у львівських трамваях кількох маршрутів запровадять електронну оплату за проїзду. Так, розрахуватись можна буде платіжною карткою або ж карткою львів’янина.

У Львові з квітня у трамваях на кількох маршрутах запрацює пілотний проект електронної оплати за проїзд. Послугою можна буде скористатись в трамваях №1 та №9. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Зокрема, оплатити проїзд початково можна буде платіжною карткою або ж карткою львів’янина. Для цього при вході в трамвай стоятиме термінал, який зніматиме відповідну суму коштів. Втім контроль все ж залишать - контролери зможуть відслідковувати «зайців» за допомогою спеціальних приладів, які показуватимуть, чи оплачували проїзд конкретною карткою, чи ні. Паралельно діятимуть і готівкова оплата та звичні компостери.

Крім того, у міськраді заявляють, що в разі успішних результатів проекту, планується також експерименти з SMS та безконтактними чіпами в мобільних телефонах. Найефективніший пілот з часом поширять на весь громадський транспорт.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Києві з 27 жовтня у швидкісних трамваях Борщагівської лінії запустили безконтактні платежі MasterCard за проїзд.

 
Коментарі (0)