ГоловнаАльтернативна енергетикаУ Львівській області до кінця року збудують СЕС на 140 млн євро

У Львівській області до кінця року збудують СЕС на 140 млн євро

До кінця 2018 року у сонячну електроенергетику Львівської області вкладуть понад 140 млн євро

Нині в регіоні вже працюють 14 об’єктів «зеленої» енергетики.

До кінця 2018 року у сонячну електроенергетику Львівської області вкладуть понад 140 млн євро. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

За словами в. о. директора департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Михайла Грета, нині у промислові сонячні електростанції області вже інвестували понад 34 мільйони євро.

«В сонячну енергетику області інвестовано понад 34 мільйони євро. До кінця року очікується більше 140 млн євро. У вітрову енергетику області інвестовано понад 57.6 мільйонів євро. В перспективі очікується понад 680 млн євро. В стадії реалізації 5 проектів у сфері малої гідроенергетики», - розповів Михайло Грет.

Також вже цього року на Львівщині запрацює міні-ТЕЦ. Її відкриють в Радехівському районі. Загалом для об’єктів «зеленої» енергетики виділили понад три тисячі гектарів несільськогосподарського призначення, повідомили в обладміністрації.

Нині електроенергію для мешканців Львівщини виробляють 14 об'єктів відновлюваної енергетики - 9 сонячних електростанцій, 3 вітрових електростанції та 2 міні-гідроелектростанції.

 

 
Коментарі (0)