Історія появи піци

Піца в Італії з'явилася в XVII столітті в селянських оселях.

Піца в Італії з'явилася в XVII столітті в селянських оселях.

Тамуючи голод, селяни просто випікали в печі коржик, присмачували її сезонними овочами, оливками, горіхами, сиром, оливковою олією, курятиною, в загальному всім, що було під рукою. Виходило дуже ситно.
Пізніше, з'явилися люди, які в трактирах стали готувати піцу для селян. Піца вже була більш вдосконалена. Тісто для неї вже місили спеціально.

Автор статті: Доставка у Львові Смакі-макі - смачна гаряча піца з доставкою https://smaki-maki.com/cat-Pizza-ua

смачна піца

Одного разу, король Італії інкогніто прогулювався по Неаполю і зголоднів. Він зайшов поїсти в заклад Антоніо Тести. Там йому запропонували покуштувати популярне фірмову страву - піцу. У міру того, як монарх вживав цю страву, він все більше і більше нею захоплювався.

Монарх спробував впровадити це блюдо в королівське меню, але так як жіноча половина королівського палацу не оцінили піцу, то його спроба виявилася невдалою.

А ось не оцінила жіноча половина палацу це блюдо ось з яких причин:

  • у піци був непривабливий вигляд.
  • тісто для піци місили ногами.
  • піцу вживали в їжу руками, що було неприйнятно, тому що можна було забруднити жиром благородні пальчики.

Вдалося запровадити піцу в королівську кухню вже іншому монарху - Умберто I.

Він теж любив піцу і вирішив змінити ставлення жіночої половини королівського двору до цієї страви. Умберто I зібрав раду, на якому вирішувалося питання про облагороджування піци. Відповідальним був призначений Дженнаро Спадаччіні. Часу на вирішення всіх завдань відводилося дуже мало. Потрібно було встигнути до святкування дня народження королеви Маргарити Савойської.

Дженнаро впорався з усіма завданнями в термін. Тісто стали місити в ступі спеціальним бронзовим товкачем, а для вживання їжі була придумана вилка.

У день святкування тридцятиріччя королеви Маргарити на святковий стіл поставили величезну піцу, яку спекли палацові кулінари Раффаель Еспозіто і Розіна Бранді. Піца була названа в честь королеви.

Скуштувавши страву, королева була в захваті. Піца стала улюбленою стравою королівського двору.

З тих пір Pizza Margherita (Маргарита) - це найвідоміша, традиційна піца в Італії. У XIX столітті, завдяки італійським переселенцям, піца потрапила в Америку.

піца маргарита

Піца в Італії - це не просто національне блюдо, піца стала надбанням усього світу. І перше що ви повинні зробити, якщо поїдете в Італію, - це спробувати справжню італійську піцу.

Піца в Італії настільки смачна, що її люблять не тільки люди, а й італійські собаки.

 
Коментарі (0)