ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ майбутньому державі може не вистачити грошей на виплати пенсій

У майбутньому державі може не вистачити грошей на виплати пенсій

Українці ризикують зіткнутися з проблемами при виплаті пенсій через певний час.

 

Українці ризикують зіткнутися з проблемами при виплаті пенсій через певний час.

Про це попередив глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль під час засідання профільного комітету Ради.

За його словами, для України зараз є пріоритетом впровадження накопичувальної пенсійної системи, оскільки пільговики через 10-15 років зіткнуться з проблемами при виплаті пенсій в умовах солідарної системи.

"Через 10-15 років будуть складнощі з пенсійними виплатами. Пріоритет - накопичувальні пенсії. Планується вводити 2 і 3 рівні пенсійної реформи ", - заявив Шмигаль на засіданні комітету.

Підсумовуючи, голова Кабінету міністрів додав, що буде також переглядатися рівень мінімальної зарплати і споживчий кошик.

Раніше ми розповідали, що українцям будуть виплачувати по дві або три пенсії. Головним нововведенням може стати введення трирівневої пенсійної системи, як прийнято в більшості західних країн.

З уже нарахованої зарплати на індивідуальний пенсійний рахунок працівника буде переводитися мінімум 1% (за бажанням працівника відсоток може бути збільшений), а роботодавець зобов'язаний буде перераховувати на той же рахунок 2% нарахованої зарплати.

Автори документа виходили з того, що в 2021 році відсоток обов'язкових відрахувань становитиме 3%, в 2030 році - 4%, ще через 10 років це буде вже 6%, а в 2050-му - 7%.

"Обговорюється такий варіант: 2% від нинішнього ЄСВ виділяємо в накопичення, не збільшуючи навантаження ні для фірми, ні для людини, і ще 2% беремо з податку на доходи фізосіб (ПДФО). Ці 4% дозволяють в сьогоднішніх цінах при виході на пенсію отримати 1 млн грн ", - розповідав раніше Шмигаль, анонсуючи введення в Україні накопичувальної системи.

Але через таких розкладів істотно зменшуватися надходження до Пенсійного фонду, і це може відбитися на пенсії, які українці отримують в умовах солідарної системи.

 

 
Коментарі (0)