ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Маріуполі відновлено залізничний міст

У Маріуполі відновлено залізничний міст

У Маріуполі ввели в експлуатацію залізничний міст, який було підірвано минулого року. Наразі, пасажирське й вантажне сполучення запущено по двох коліях.

У Маріуполі сьогодні ввели в експлуатацію залізничний міст через річку Кальчик між станціями Сартана й Маріуполь, який було підірвано в результаті теракту в грудні минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі групи «Метінвест».

Зазначається, пасажирське й вантажне сполучення «Укрзалізниця» запустила по двох коліях.

Відтак, відновлення головної залізничної артерії регіону забезпечить нормальну роботу маріупольських металургійних комбінатів, підвищить безпеку та комфорт пасажирських перевезень, а також дозволить відмовитися від використання одноколійного зношеного мосту, що експлуатувався до цього часу.

«Очікувалося, що проект обійдеться «Метінвесту» в 12 млн грн, проте остаточна сума інвестицій склала 16 млн грн. За рахунок коштів компанії демонтовано прогонові будови та пошкоджені конструкції, встановлено опори, змонтовано нові металеві частини мосту, залито фундамент і прольоти споруди. Ці роботи зайняли рівно три місяці. Укладання колій та електрифікацію виконала «Укрзалізниця», - йдеться у повідомленні.

Примітно, 20 жовтня було запущено рух на першій колії: відновленим мостом пройшов перший вантажний потяг з продукцією «Азовсталі» зі станції Сартана до Маріупольського торгівельного порту.

Нагадаємо, 23 грудня 2014 року в Маріуполі був підірваний залізничний міст через річку Кальчик на 1260 км залізничного перегону.

 
Коментарі (0)