ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняУ Маріуполі встановили сучасну систему відеоконтролю за ситуацією в місті

У Маріуполі встановили сучасну систему відеоконтролю за ситуацією в місті

У Маріуполі презентували сучасну систему відеоконтролю за ситуацією в місті. Ця система функціонує на базі Єдиного сервісно-аналітичного центру (UASC), створеного при управлінні поліції Донеччини.
У Маріуполі презентували сучасну систему відеоконтролю за ситуацією в місті. Ця система функціонує на базі Єдиного сервісно-аналітичного центру (UASC), створеного при управлінні поліції Донеччини. Центр – поки єдиний в Україні, а за рівнем свого технічного забезпечення – четвертий у світі, повідомляє Урядовий портал.
 
За допомогою камер, встановлених на вулицях Маріуполя, поліцейські зможуть в режимі реального часу відстежувати переміщення автомобілів, які з тих чи інших причин розшукуються правоохоронцями. Зокрема, йдеться про розшук викрадених авто, а також тих транспортних засобів, водії яких порушили Правила дорожнього руху або причетні до скоєння злочину.
 
Система дозволяє фіксувати і обробляти досить значні масиви інформації одразу за кількома параметрами: оточуюча обстановка (пора доби, погодні умови), обробка інформації про тип, марку, модель і колір автомобіля, його номерний знак. Крім того, система дозволяє проводити пошук збігів за обличчями тощо.
 
Також система дає змогу робити аналіз необхідної інформації упродовж відрізку часу, заданого оператором. У разі виявлення розшукуваного автомобіля система виділяє номерний знак автомобіля-порушника червоним кольором та інформує оператора звуковим сигналом.
 
Зараз оператори аналітичного центру обробляють інформацію з 37 відеокамер, які транслюють відео з вулиць міста. У перспективі кількість камер буде збільшена до 70.
 
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що система є дуже корисною в роботі поліції. Вона виконує превентивну функцію, аби поліцейські могли протидіяти будь-якому порушенню.
 
«Ми про це говоримо публічно. Ми це робимо разом з місцевою владою для того, аби злочинці одразу знали, що на них чекає. Ми розраховуємо, що це призведе до різкого зниження злочинності, вуличної злочинності, угонів», – підкреслив глава МВС України, додавши, що саме Маріуполь реалізував цю програму, хоч місто і перебуває у непростій ситуації.
 
Арсен Аваков заперечив можливі твердження про «поліцейську державу» і втрату приватності.
 
«Всі процедури, які ми робимо, знаходяться у рамках чинного законодавства. Ці дані будуть доступні винятково тоді, коли відбуваються правопорушення. І на сьогоднішній момент особливо у містах, які розташовані неподалік від лінії бойових дій, ми віддаємо пріоритет спочатку забезпеченню безпеки, а потім – всьому іншому», – наголосив Арсен Аваков, зазначивши, що через кілька місяців суспільству представлять статистику та результати роботи UASC.

Відкритий у Маріуполі сервісно-аналітичний центр є поки єдиним в Україні, а за рівнем технічного забезпечення – четвертим у світі. У ньому зараз працюють 46 операторів і 13 диспетчерів. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
26 Грудня 2016 p. 20:32
І усе це обладнання куплене за кордоном за запозичені за тим же кордоном гроші , або отримане з-за кордону у кредит, або в обмін на сировину. Бо в нас не спроможні виготовити не те що комп"ютер, а навіть сучасну електричну лампочку.