ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ МАУ вважають, що розвиток регіональних аеропортів безглуздо

У МАУ вважають, що розвиток регіональних аеропортів безглуздо

Гендиректор авіакомпанії "Міжнародних авіаліній України" Євген Дихне вважає непріоритетними розвиток регіональних аеропортів в Україні

 

Гендиректор авіакомпанії "Міжнародних авіаліній України" Євген Дихне вважає непріоритетними розвиток регіональних аеропортів в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Мінтранс". Дихне також поскаржився, що є багато регуляторних питань, що ставлять сьогодні українські авіакомпанії в дискримінаційні умови

"Держава вирішила інвестувати в 50 аеропортів. Чи є на це попит з боку авіакомпаній? Чи є трафік? Адже ми повинні працювати над поліпшенням економічної ситуації, а не закопувати гроші в регіональний аеропорт, з якого будуть робити два чартерні рейси до Туреччини", - сказав глава МАУ.

У той же час він підкреслив, що влада для прискорення виведення авіагалузі з кризи повинні змінити ставлення до неї.

"Почати ставитися до авіаційної галузі як до частини інфраструктури. Наша влада розглядає авто- і залізні дороги як інфраструктуру, але не розуміє своєї ролі в інфраструктурі авіаційної. Це трохи дивно. Міністр інфраструктури обіцяв ліквідувати ПДВ на внутрішніх рейсах - і цього немає. Залишається по -колишньому питання з акцизом на авіаційне паливо, який не сплачується у всьому світі ", - зазначив Дихне.

За його словами, є багато регуляторних питань, які сьогодні ставлять українські авіакомпанії в дискримінаційні умови. При цьому ніякого діалогу, за словами гендиректора МАУ, державні органи з бізнесом не ведуть, а сам він не був ні на одному нараді, де обговорювалися плани по розвитку авіаінфраструктуру.

 

 

 
Коментарі (0)