ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Мінекономіки виступили проти пенсійної реформи

У Мінекономіки виступили проти пенсійної реформи

Другий етап пенсійної реформи передбачає збільшення навантаження на Фонд оплати праці

Другий етап пенсійної реформи передбачає збільшення навантаження на Фонд оплати праці. Таку заяву зробив глава Міністерства економіки Ігор Петрашко, повідомляє fbc.net.ua.

Міністр каже, що не підтримує впровадження такої системи, оскільки навантаження треба не збільшувати, а навпаки, зменшувати.

Також з чиновником згоден в цьому питанні голова Федерації металургів України Сергій Біленький. Він вважає, що навантаження на фонд безпосередньо збільшить податкове навантаження на співробітників і їх керівництво.

«Сьогодні навантаження на Фонд оплати праці становить 41,5 відсотка, а незабаром вона зросте ще на 4 відсотків, що прирівнюється до 100 мільярдів щороку», - пояснив він, додавши, що, з огляду на відсутність в країні фондового ринку, невідомо на що підуть ці гроші.

У свою чергу глава виконавчого комітету реформ Міхеїл Саакашвілі також заявив, що це повна катастрофа, і навантаження треба знижувати. При цьому він зазначив, що ініціатори закону можуть просувати його під виглядом вимог МВФ.

Відзначимо, що Федерація роботодавців України не вважає за потрібне впроваджувати нову загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення, яке входить до другого рівня програми пенсійної системи.

 

 
Коментарі (0)