ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ Міненерго обіцяють якнайшвидше домовитися про ціну на газ з РФ

У Міненерго обіцяють якнайшвидше домовитися про ціну на газ з РФ

Очільник Міненерго заявив, що ціна російського газу має бути нижче 247 доларів за тисячу кубометрів. Домовленості по паливу будуть досягнуті протягом наступних двох тижнів.

Домовленості по ціні газу з «Газпромом» на 3-4 квартали поточного року будуть досягнуті  протягом наступних двох  тижнів. Про це в ефірі 5 каналу заявив голова Міністерства енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Ми наполягаємо, щоб вони (домовленості) діяли до кінця опалювального сезону (2016 року)», - додав він. 
 
При цьому, говорячи про ймовірну ціну на газ, пан Демчишин висловив упевненість, що вона «має бути нижчою за ціну, яка є зараз - 247 доларів».
 
«Наскільки  нижчою - це питання перемовин», - додав він. «Думаю,  нам вдасться переконати російську сторону у тому, що для того, щоб вони могли продавати свій газ Україні, ціна має бути більш ніж конкурентною», - зауважив пан Демчишин.
 
Говорячи про ціну на транзит газу, він зазначив: «Вона однозначно занижена. Так, її зафіксовано у довгостроковому договорі і ми кілька разів підіймали це питання. Наполягаємо, що  ми недоотримуємо кошти за транзит».
 
«На сьогодні ставка транзиту на рівн 2,8 долари... Насправді ціна має бути в районі 5 доларів», - заявив пан Демчишин. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна збільшила запаси природного газу у підземних сховищах. Наразі, найбільше «блакитного» паливо зберігається у Більче-Волицько-Угерському сховищі.
 
Коментарі (0)