ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Міненерго просять українців продовжувати економію електроенергії

У Міненерго просять українців продовжувати економію електроенергії

Міненерго просить людей продовжувати економити електроенергію. Це допомагає відновлювати систему

 

Міненерго просить людей продовжувати економити електроенергію. Це допомагає відновлювати систему.

Галущенко про удари по енергосистемі України: Те, що роблять росіяни, вони роблять свідомо, розуміючи наслідки таких дій.

Економне використання українцями електроенергії допомагає відновлювати енергосистему. Про це міністр енергетики України Герман Галущенко заявив 1 листопада на брифінгу, який транслювала ТСН.

"Ключове і справді важливе – це те, що ми зараз комунікуємо та просимо людей продовжувати економити використання електроенергії. Це дуже допомагає відновлювати систему. Дуже допомагає. І навіть зараз не питання, скажімо, у виробництві електроенергії, а питання у тому, що потрібно максимально намагатися зменшувати споживання. Коли не вистачає цього добровільного обмеження (ми бачимо, що у багатьох випадках його не вистачає), то запроваджується примусове обмеження споживання", – сказав міністр.

За словами Галущенка, окупанти знищують в Україні систему розподілу та передачі електроенергії.

"Є ситуація, коли ми виробляємо електроенергію, а змушені обмежувати її передачу і, відповідно, виробництво в одному регіоні, тому що немає можливості передати [її] в інший. Це теж складна проблема. І я абсолютно чітко усвідомлюю: те, що роблять росіяни , вони роблять свідомо, розуміючи наслідки таких дій і для чого вони це роблять", – додав він.

 

 

 
Коментарі (0)