ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Міненерговугіллі мають намір знизити тарифи на воду для населення

У Міненерговугіллі мають намір знизити тарифи на воду для населення

Зниження ціни на електроенергію в Україні у 2017 році дозволить знизити тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для населення на 10-12%.

Про це під час години запитань до уряду у ВР повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

За його словами , у міністерстві планують знизити вартість електроенергії з метою зниження в подальшому тарифів на водопостачання та водовідведення.

«У 2017 році ми передбачаємо зниження вартості електроенергії на 15%, що також дасть можливість знизити тарифи на водопостачання і водовідведення на 10-12%», - сказав він.

Як повідомлялося раніше, НКРЕКП також розмежувала тарифи на електроенергію для промисловості. 

НКРЕКП затвердила диференційовані тарифи на електроенергію для промислових споживачів в Україні з 1 січня 2017 року. Рішення було ухвалено на засіданні НКРЕКП.

Згідно з текстом документа, це рішення зумовлено переходом до ринкових тарифів на електричну енергію, що відпускається для промисловості на території України.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, має намір в 2017 році знизити оптово-ринкову ціну на електроенергію на 15,2%.

Зокрема, проектом постанови «Про затвердження прогнозованої оптової ринової ціни на 2017 рік» передбачається зниження ціни з 1 січня 2017 року на 10% - до 1341,57 грн за 1Мвт/год (без ПДВ), а також з 1 квітня зниження ОРЦ планується на 5,8% - до 1 263,76 грн за 1 МВт/год (без ПДВ).

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
26 Грудня 2016 p. 20:24
АК "Київводоканал", починаючи з травня 2016 р. штучно, просто так від стелі, поприписував борги побутовим споживачам. Далеко не всі добилися, щоб "помилково" приписаний борг не зазначався у платіжці. "Київводоканал" вимагає , щоб споживач у свій робочий час брав відпустку за власний рахунок і привозив за власний рахунок до них оплачені квитанції та їх ксерокопії , і тоді споживач матиме можливість написати заяву про скасування штучного боргу. Ані витрачений споживачем час, ані оплату проїзду "Київводоканал" споживачу не відшкодовує.