ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Мінрегіоні вже розподілили майбутній «інфраструктурний» кредит

У Мінрегіоні вже розподілили майбутній «інфраструктурний» кредит

У Мінрегіоні заявляють про можливість залучення 500 млн євро від німецького банку на відновленні інфраструктури. Однак, поки банк розглядає можливість надання позики, в Україні вже вирішили, куди направлять кошти в разі їх отримання.

Україна сподівається підписати угоди з німецьким державним банком KfW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau) щодо надання Україні кредитів на проекти з підвищення якості і надійності послуг комунальних підприємств в Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій, Банк уже погодив ці проекти. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

«Завдяки підтримці Уряду Німеччини ми маємо можливість залучити 500 млн. євро на преференційних умовах як для підтримки державного бюджету, так і для модернізації інфраструктури у сфері енергетики, транспорту та житлово-комунального господарства, теплопостачання, енергоефективності, водопостачання, водовідведення», - зазначив Міністр.

Чиновник також повідомив, що вже визначені основні проектні напрями використання частини цього кредиту – енергетика (150 млн. євро), постачання товарів (60 млн. євро) та комунальна інфраструктура (90 млн. євро).

«Сьогодні німецька сторона визначила, які з відібраних нами проектів можуть бути профінансовані в рамках напряму «Інфраструктура», – сказав пан Зубко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Мінінфраструктури приблизно підрахували вартість відновлення доріг та залізниць на Донбасі. У відомстві зазначають, що на ремонт інфраструктури, пошкодженої внаслідок бойових дій необхідно більше мільярда доларів.

 
Коментарі (0)