ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Мінсоцполітики пояснили зменшення видатків на субсидії на наступний рік

У Мінсоцполітики пояснили зменшення видатків на субсидії на наступний рік

Міністерка соціальної політики Юлія Соколовська запевняє, що наступного року кількість отримувачів субсидій не зменшиться

Міністерка соціальної політики Юлія Соколовська запевняє, що наступного року кількість отримувачів субсидій не зменшиться. 

Уряд пропонує зменшити видатки на субсидії на понад вісім мільярдів гривень

Зменшення видатків із держбюджету до цього не призведе.

У проєкті держбюджету на 2020 рік Кабмін на субсидії заклав 47 млрд 628,6 млн грн.

"Якщо порівнювати із цифрами, включеними у бюджет на цей рік (55,1 млрд грн), то закладені 47,6 млрд грн – справді менше. Але це скорочення спричинено виключно економічними факторами: за рахунок індексації пенсій, збільшення рівнів мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму доходи українців зросли. Відповідно, зменшився і розмір субсидій, які держава виплачувала громадянам", - пояснила Соколовська.

Вона уточнила, що "видатки на субсидії переглянуто вже в цьому році, і наразі у держбюджеті 2019 року на них заплановано близько 47 млрд грн, яких достатньо. Тобто, фактично ніякого "скорочення" немає".

Відмовляти українцям в отриманні субсидій влада не збирається, переконує міністерка.

"У проєкті бюджету на 2020 рік закладено 47628,6 млн грн на виплату пільг та субсидій. Цієї суми вистачить для задоволення потреб усіх категорій населення, які потребуватимуть державної допомоги з оплатою комунальних послуг", - зазначила Соколовська.

Очільниця Мінсоцполітики повідомила, що її відомство "постійно здійснює моніторинг проблем, які виникають у громадян під час отримання субсидій, і на підставі їхніх звернень готує зміни до порядку надання субсидій. Наразі опрацьовується питання щодо внесення змін для посилення ефективності цієї програми та доступності для громадян, що особливо важливо перед початком опалювального періоду".

 

 
Коментарі (0)