ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Мінсоцполітики пообіцяли зменшити термін оформлення субсидій

У Мінсоцполітики пообіцяли зменшити термін оформлення субсидій

Чиновники обіцяють суттєво зменшити термін оформлення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

У Мінсоцполітики вирішили спростити механізм отримання субсидій на комунальні послуги, таким чином українці зможуть оформлювати субсидії та отримувати адресну допомогу протягом 30 хвилин. Про це повідомив міністр соцполітики України Андрій Рева.

«Наша мета – 12 хвилин на надання послуг і не більше 30 хвилин на очікування. Протягом 3-5 років ми плануємо відкрити прозорі офіси у всіх містах обласного значення, пізніше – в районних центрах», – зазначив міністр.

Зокрема споживачі зможуть попередньо записуватися онлайн та надавати документи в електронному вигляді.

За словами чиновника, сьогодні немає жодних затримок з оформленням субсидій — компенсації призначаються своєчасно.

У той же час монетизація субсидій відтермінована на невизначений термін. Міністр повідомив, що органи соціального захисту не можуть забезпечити оформлення монетизованої компенсації у десятиденний термін. Однак, питання монетизації субсидії піднімається не вперше. Минулого року чиновники обіцяли відшкодувати частину невикористаної субсидії , якщо споживачі будуть економно використовувати енергоресурси. Але невикористані субсидії повернули в бюджет, а громадянам пообіцяли відшковувати їхню економію після опалювального сезону 2016-2017 років.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
05 Вересня 2016 p. 21:40
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого чиновники-можновладці спочатку примусово позбавили робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто спочатку забрали у людини заробіток, а потім штучно приписують цій людині уявний дохід та ще й у розмірі двох прожиткових мінімумів, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшують субсидію або взагалі її не нараховують.