ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Мінсоцполітики розповіли, як через 15 років отримувати пенсію 7 тис. Грн

У Мінсоцполітики розповіли, як через 15 років отримувати пенсію 7 тис. Грн

Українці після завершення пенсійної реформи зможуть отримувати виплати, розмір яких становить близько 7 тис. Грн

 

Українці після завершення пенсійної реформи зможуть отримувати виплати, розмір яких становить близько 7 тис. Грн. Це стане можливим в результаті запуску накопичувального рівня пенсійної системи.

Про це йдеться в публікації на офіційному сайті Міністерства соціальної політики. Нововведення дозволить отримувати на заслуженому відпочинку 40% заробітної плати. "Навіть при невеликих внесків до 4% від заробітної плати, які пропонуються для запуску обов'язкових пенсійних накопичень і прибутковості + 0,25% в місяць вище інфляції (близько 3% вище інфляції на рік) це можливо", - йдеться в публікації.

Наприклад, всі розрахунки зроблені в сьогоднішніх цінах, щоб не сперечатися про прогнози інфляції, і побудована модель для людини, який:

отримує заробітну плату 15 000 гривень на місяць

працює і збирає з 25 до 60 років (має 35 років стажу)

на власний пенсійний накопичувальний рахунок щомісяця протягом періоду роботи отримує 2% від зарплати з сум сплаченого нею ПДФО і додатково 2% від зарплати з сум ЄСВ, який її оплатив роботодавець (разом 4% - 600 гривень),

після завершення періоду роботи отримує накопичувальну пенсію напротязі 15 років,

весь час накопичення кошти людини працюють з прибутковістю 0,25% вище інфляції в місяць (приблизно 3% вище інфляції на рік),

отримує пенсію з солідарної рівня на рівні середньої на сьогодні - 3624 гривні (за станом на 01.03.2021).

У цьому прикладі середня пенсія з накопичувальної системи за 15 років у людини складе 3117 гривень. Разом з солідарної пенсією людина буде отримувати 6741 гривню, що складає 45% від її зарплати.

Інші сценарії, як буде змінюватися розмір накопичувальної пенсії в залежності від стажу людини і тривалість виплат можна подивитися в інфографіку.

З вересня 2021-го пенсії виплачуватимуть по-новому. Все, крім українців старше 80 років і малорухомих, повинні відкрити рахунки в банку і отримувати виплати на карту. Це зробили для того, щоб заощадити гроші на доставці виплат за допомогою листонош.

 

 

 
Коментарі (0)