ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Мінсоцполітики розповіли, коли можна не платити за газ

У Мінсоцполітики розповіли, коли можна не платити за газ

Міністр соціальної політики Олександр Рева пригрозив облгазам відкликанням ліцензії і закликав українців боротися з липовими газовими боргами в судах.

Міністр соціальної політики Олександр Рева пригрозив облгазам відкликанням ліцензії і закликав українців боротися з липовими газовими боргами в судах. Він переконаний, що постачальники виставляють споживачам додаткові суми за 30 місяців попереднього періоду. Причому ці нарахування йдуть як для споживачів без лічильників, так і з лічильниками газу. Таким чином, газові борги багатьох українців є незаконними. І якщо це буде доведено в суді, тоді факт наявності заборгованості не зможе бути підставою для відмови в оформленні субсидії.

"Навіть тим людям, у яких є прилади обліку, постачальники донараховують суми не за лічильником, а з певним коефіцієнтом. Це називається «приведенням обсягів природного газу до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків». Умовно кажучи, людина спожила 100 кубічних метрів газу за лічильником, а їй виставляється рахунок за 130, з мотивацією приведення розмірів використаного природного газу до стандартних умов. Це абсолютно незаконно", – додав міністр.

За умови відстоювання одержувачами субсидій своїх законних прав, незаконні дії деяких постачальників послуг жодним чином на них не позначаться.

На даний момент існує 42 постанови НКРЕКП, які забороняють облгазам виконувати такі нарахування. Завдання місцевих адміністрацій – забезпечити виконання облгазами цих постанов через ті законні механізми, які сьогодні передбачені. Ігнорування постанов НКРЕКП може призвести до втрати ліцензії на продаж газу.

 
Коментарі (0)