ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ модульних містечках для переселенців покращать соцінфрастурктуру

У модульних містечках для переселенців покращать соцінфрастурктуру

Німеччина фінансово допоможе Україні у створенні соціальної інфраструктури в модульних містечках для переселенців з Криму та Донбасу.

Німеччина допоможе Україні у створенні соціальної інфраструктури в модульних містечках для переселенців. Про це йшлося в ході зустрічі глави Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка та Міністра закордонних справ Німеччини Франка Штайнмаєра у Дніпропетровську, передає Інтерфакс-Україна.

За офіційними даними, в області перебуває 92 тис. переселенців з Донецької та Луганської областей та Криму.
 
«За нашими ж підрахунками, число переселенців становить близько 130 тисяч осіб», - зазначив пан Резніченко.
 
Крім того, за його словами, станом на 30 травня Дніпропетровська область прийняла 5200 поранених бійців, з яких 2200 осіб прооперовано.
 
Найближчим часом німецька компанія GIZ, яка надає допомогу переселенцям в Україні, виділить кошти на поліпшення соціальної інфраструктури поруч з модульними містечками.
 
«Йдеться про встановлення дитячих та спортивних майданчиків, створення додаткових класів у школах та груп у дитячих садках, впровадження нових навчальних технологій, мовних клубів», - зазначено у  повідомленні.
 
Наразі у Дніпропетровській області побудовано 5 модульних містечок, в яких може проживати близько 2,4 тис. переселенців.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд Німеччини надасть Україні кредит в розмірі 200 млн євро на підвищення енергоефективності. Однак Київ отримає позику лише у випадку гарантування повернення наданих коштів. 
 
Коментарі (0)