ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ МВФ розповіли, чи зможе Україна економічно наздогнати Польщу

У МВФ розповіли, чи зможе Україна економічно наздогнати Польщу

Потрібно, аби українська економіка зростала на 6% протягом 20 років,аби рівень економічного розвитку України сягнув рівня економічного розвитку, який нині має Польща

Потрібно, аби українська економіка зростала на 6% протягом 20 років,аби рівень економічного розвитку України сягнув рівня економічного розвитку, який нині має Польща.

Про це повідомив постійний представник Міжнародного валютного фонду в України Йоста Люнгман під час макроекономічної дискусії Американської торговельної палати у Києві, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Це довгостроковий проєкт, неможливо завершити реформи протягом декількох років. Україна має підтримувати ці реформи всі 20 років, необхідне терпіння, щоб хоча б наздогнати сусідів", — повідомив Люнгман.

За розрахунками МВФ, Україна одна з 18 країн світу, економіка яких скоротилася у період з 1991 по 2017 роки: щороку Україна втрачала в середньому по 0,2% ВВП.

Для того ж, аби досягти того рівня економічного розвитку, який має Польща нині, зокрема показника ВВП на душу населення, економці України потрібно зростати по 6% щороку, вважають у МВФ. Там підрахували, що за таких умов українці стануть багатше на 60%.

 

 
Коментарі (0)