ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ надання допомоги по безробіттю ввели зміни

У надання допомоги по безробіттю ввели зміни

Набув чинності Закон № 1212-IX "Про внесення змін до статті 471 Закону України" Про зайнятість населення "з надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та / або надзвичайної ситуації, встановлених Кабінетом Міністрів України"

 

Набув чинності Закон № 1212-IX "Про внесення змін до статті 471 Закону України" Про зайнятість населення "з надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та / або надзвичайної ситуації, встановлених Кабінетом Міністрів України". Про це пишуть Новини Н.

Допомога по частковому безробіттю, яке зараз надається через епідемію Covid-19, надаватимуть на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів для запобігання поширенню всіх особливо небезпечних інфекційних хвороб, а також в разі надзвичайних ситуацій.

Відповідно до прийнятого закону, роботодавець або ФОП, який є застрахованою особою, може звернутися за отриманням допомоги по частковому безробіттю на період карантину та / або надзвичайної ситуації протягом 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва.

До того ж, період виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину та / або надзвичайної ситуації не враховується при розгляді звернень про наступне отриманні допомоги по частковому безробіттю на період карантину з причин виробничого характеру.

Фінансування таких виплат здійснюється в межах коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

 

 

 

 

 
Коментарі (0)