ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ «Нафтогазі» не згодні починати все з чистого аркуша з «Газпромом»

У «Нафтогазі» не згодні починати все з чистого аркуша з «Газпромом»

Андрій Коболєв відповів російському прем'єру Дмитру Медведєву, який заявив, що продовження транзиту російського газу через Україну можливо на засадах прагматизму і відмови від судових суперечок

Глава правління "Нафтогаз України" Андрій Коболєв відповів російському прем'єру Дмитру Медведєву, який заявив, що продовження транзиту російського газу через Україну можливо на засадах прагматизму і відмови від судових суперечок. У НАК не згодні з початком діалогу «з чистого аркуша», так як зобов'язання потрібно виконувати.

На газовій темі в Україні спекулюють багато політиків. Починають з ціни для населення. Хтось, як Тимошенко, просто обіцяли її знизити в 2 рази, а такі як Бойко і Медведчук навіть в Москві домовлялися про «знижку». Правда, на російських умовах - списання боргу «Газпрому». Типу українцям стануть продавати газ трішки дешевше, але Київ відмовиться від рішення Стокгольмського арбітражу та належних 2,6 млрд доларів компенсації. Не хочеться Москві стільки грошей віддавати Києву.

Тому-то Медведєв заявляє про прагматизм і необхідності відмови Києва від отримання цієї суми. Коболєв нагадав російському політикові, що всі судові суперечки, які зараз знаходяться в розгляді, були ініційовані російською стороною; Україна готова до конструктивного діалогу за контрактом на транзит газу з 2020 року і готова включити в периметр переговорів нові судові суперечки. Але діючі «стокгольмські» судові рішення потрібно виконувати.

 
Коментарі (0)