ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ «Нафтогазі» оприлюднили ціну дешевого європейського газу

У «Нафтогазі» оприлюднили ціну дешевого європейського газу

«Нафтогаз» уклав контракти на придбання більше 1,5 млрд куб. м природного газу у європейських постачальників. Максимальна ціна за 1 тис. куб. м складає 211 дол. Загалом, визначено 5 постачальників, які запропонували найвигіднішу ціну.

НАК «Нафтогаз України» уклав контракти на придбання природного газу з п’ятьма європейськими постачальниками за ціною 188 до 211 дол за 1 тис. куб. м в рамках умов кредитування ЄБРР. Про це повідомили у прес-службі Компанії.

Зауважується, що в грудні 2015 р. та січні 2016 р. «Нафтогазом» було проведено 27 процедур закупівлі, з яких 17 було визнано такими, що відбулися, в результаті яких компанія законтрактувала  сумарно близько 1,7 млрд куб. м газу для поставки в період з грудня 2015 року по березень 2016 року.

«Переможцями процедур закупівель стали компанії Noble Clean Fuels Limited, Engie SA, Axpo Trading AG, E.ON Global Commodities SE та Eni trading&shipping S.p.A з числа одинадцяти постачальників, які раніше пройшли процедуру попереднього відбору за стандартами ЄБРР», - повідомили у «Нафтогазі».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, відбір газу із вітчизняних сховищ з початку опалювального сезону впав майже на 40%, в порівнянні з обсягами під час проходження минулорічного осінньо-зимового періоду. Загалом, за цей час з ПСГ було відкачано близько 4,5 млрд кубометрів палива.

 
Коментарі (0)