ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ «Нафтогазі» порахували збитки

У «Нафтогазі» порахували збитки

За перший квартал 2015 року «Нафтогаз» збіднів на 5 млрд грн. менше, ніж за аналогічний період минулого року. Однак, збитки компанії за цей період перевищують 20 млрд грн.

Збитки НАК «Нафтогаз України» за перший квартал цього року зменшились на 5,3 млрд грн, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, та становлять 21,9 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

Основними факторами фінансових втрат компанії стали:

18,7 млрд – від курсових одиниць, які «Нафтогаз» поніс через девальвацію гривні.

«Заборгованість Нафтогазу в іноземній валюті на початок 2015 року складала близько 2,5 млрд дол. Курс гривні до долару змінився з 15,77 грн/дол. на початку року до 23,44 грн/дол. в березні 2015 р., що призвело до відповідного збільшення заборгованості компанії в гривневому еквіваленті», – зазначають у «Нафтогазі».

Ще 1,4 млрд грн збитків було нанесено внаслідок несанкціонованого відбору природного газу в зоні АТО.

Від продажу «блакитного» палива населенню НАК втратив 10,5 млрд грн. Через фінансові, адміністративні витрати, нарахування забезпечень під судові справи, «Нафтогаз» збіднів на 2,2 млрд грн.

Частину фінансових втрат компанії вдалося перекрити прибутком у сумі 10,9 млрд грн. від інших видів діяльності - реалізація газу промисловим споживачам, надання послуг з транзиту, тощо.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» купуватиме природний газ за новою ціною. Це стало можливим після перегляду тарифів. Однак, хоч це і зменшує дефіцит компанії, однак, повністю не покриває його.

 
Коментарі (0)