ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ Нафтогазі пропонують вимірювати споживання газу в кілокалоріях

У Нафтогазі пропонують вимірювати споживання газу в кілокалоріях

Андрій Коболєв: «саме енергетичні одиниці дозволять зняти питання якості газу, оскільки часто звучать необґрунтовані підозри, що газ є не таким калорійним чи чогось не вистачає»
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв запропонував вимірювати споживання газу не в кубах, а в кілокалоріях. Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів.
 
“Ми говорили з представниками регулятора про перехід на енергетичні одиниці. Треба припинити споживати газ в кубах, а почати споживати його, як у всьому цивілізованому світі, в кілокалоріях”, — сказав Андрій Коболєв.
 
Пропозицію планують реалізувати вже цього року.
 
Він зазначив, що саме енергетичні одиниці дозволять зняти питання якості газу, оскільки часто звучать необґрунтовані підозри, що газ є не таким калорійним чи чогось не вистачає.
 

“Тоді не буде ні морозних коефіцієнтів, ні питання калорійності, ні питання якості. Це рішення як регулятора, так само, я думаю, частково потрібна буде допомога парламенту, щоб законодавчо підтримати можливість запровадження такого підходу”, — додав Андрій Коболєв. 

 
Коментарі (0)