ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ «Нафтогазі» розповіли про проблеми з повною монетизацією субсидій

У «Нафтогазі» розповіли про проблеми з повною монетизацією субсидій

Повна монетизація субсидій дасть можливість провести верифікацію, яка дозволить відстежити реальну кількість фактичних одержувачів субсидій

Верифікація (перевірка) рахунків споживачів, які отримують субсидії, дозволить побачити реальну ситуацію з субсидуванням

Повна монетизація субсидій дасть можливість провести верифікацію, яка дозволить відстежити реальну кількість фактичних одержувачів субсидій, заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі 5 каналу.

"Саме давши гроші споживачам, ми зможемо чітко відстежити, які рахунки є фіктивними, тобто виявити, які абоненти не існують, адже гроші крадуться саме через неіснуючих абонентів", - сказав Коболєв.

За його словами, верифікація (перевірка) рахунків споживачів, які отримують субсидії, дозволить побачити реальну ситуацію з субсидуванням.

"Вся проблема монетизації субсидій крутиться навколо простого слова" верифікація "- які рахунки субсідіантов є реальними, а які фіктивними. Якщо це зробити, то ми побачимо дуже цікаву картину, коли реальних людей менше, ніж кількість тих, кому нараховувалися субсидії останні 2-3 року ", - зазначив Коболєв.

На думку глави "Нафтогазу", процес верифікації може бути завершений тільки після переказу коштів всім реальним споживачам.

"Якщо гроші не надходять на рахунок споживачів і ними не можна вільно розпоряджатися, то це не монетизація", - сказав він.

Коболєв також зазначив, що, за даними компанії, абсолютна більшість облгазів мають в своїх реєстрах фіктивні адреси.

"Наведу як приклад" Кіровоградгаз ", де після перевірки ми виявили достатню кількість фіктивних адрес в абонентській базі. З огляду на українські реалії, є ймовірність того, що 90% облгазів також мають фіктивні адреси", - підкреслив він.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні почав діяти перший етап монетизації субсидій - він торкнеться тих, хто вперше оформляє держдопомогу з оплати "комуналки".

Так, "живі гроші" на банківський рахунок будуть надходити тим українцям, які вперше звернуться за субсидією. На кожного одержувача субсидій після обробки заяви на монетизацію буде автоматично відкритий персональний аккаунт в банку, на якому будуть відображатися житлові субсидії в грошовій формі. Тобто кошти будуть направлятися на оплату послуг за спожитий газ, тепло, електроенергію і воду.

За результатами опалювального сезону зекономлені кошти можна буде використовувати на свій розсуд. Сума заощаджених грошей залежить виключно від сім'ї. Найбільшою вона може бути в енергоефективних будинках. Відзначимо, що на цьому зміни не закінчаться - попереду ще два етапи.

 

 
Коментарі (0)