ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ «Нафтогазі» вважають, що «Північний потік - 2» буде побудований

У «Нафтогазі» вважають, що «Північний потік - 2» буде побудований

Збереження транзиту газу через Україну після пуску «Північного потоку-2» неможливо. Зупинити проект шансів дуже мало, перспективи ГТС при цьому він назвав «не дуже позитивними».

Збереження транзиту газу через Україну після пуску «Північного потоку-2» неможливо, заявив менеджер «Нафтогазу»

Зупинити проект шансів дуже мало, перспективи ГТС при цьому він назвав «не дуже позитивними», пише Хвиля.

Стратегічні перспективи української газотранспортної системи (ГТС) «прості, але не дуже позитивні», заявив Юрій Вітренко.

За його словами, газопровід «Північний потік-2», який йде в Європу в обхід України, буде побудований.

«Стратегічне бачення воно просте, але воно не дуже позитивне: буде побудований" Північний потік-2 ". Дуже великі шанси, що він буде побудований. Є і ймовірність того, що його зупинять, і ми над цим працюємо, але це малоймовірно. Особливо враховуючи, що уряд Німеччини підтримує цей проект, багато європейських компаній, на жаль, завдяки прямій корупції, підтримують цей проект. Тому дуже великі шанси того, що "Північний потік-2" буде побудований », - сказав Вітренко.

«Якщо це станеться - дуже висока ймовірність того, що транзиту газу через територію України не буде взагалі ніколи», - уточнив він.

При цьому Вітренко пояснив, що ні про які обіцянки канцлера ФРН Ангели Меркель зберегти транзит російського газу через Україну він не знає. Він не вірить «обещанкам-цяцянки», - охарактеризував менеджер слова канцлера ФРН.

«Що значить обіцянку? У нас немає ніякого підписаного контракту. Навіть якби він був, то контракт, підписаний з росіянами, ми розуміємо, він нічого не варто. Ми вже точно знаємо, що європейці не готові давати ніяких гарантій », - уклав Вітренко.

Проте, Вітренко пояснив, що на його думку головним варіантом дій залишається «Плна А» - збереження транзиту російського газу через Україну. Він підтвердив, що компанія вже працює над «Планом Б», про який Вітренко розповів на початку жовтня. Він передбачає стягнення з Росії збитків за простій своєї газотранспортної системи. Україна оцінює збитки в $ 12 млрд, відповідний позов до Міжнародного арбітражу вже поданий, розповів він тоді.

 

 
Коментарі (0)