ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ наступному році громади отримають рекордну підтримку від держави - Мінрегіон

У наступному році громади отримають рекордну підтримку від держави - Мінрегіон

Українські громади наступного року матимуть підтримку з державного бюджету на власний розвиток та розвиток інфраструктури. Йдеться про 132 мільярди гривень.
Українські громади наступного року отримають підтримку з державного бюджету на власний розвиток та розбудову інфраструктури. Йдеться про 132 мільярди гривень, які передбачені Законом України «Про державний бюджет на 2022 рік». Про це заявив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. 
 
«Окрім зростання власних надходжень, наступного року громади отримають рекордну підтримку з Держбюджету. Зокрема, обсяг Фонду регіонального розвитку складе понад п’ять мільярдів гривень. Також майже дев’ять мільярдів буде спрямовано на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери. А на будівництво і ремонт доріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності передбачено понад двадцять чотири мільярди гривень. Ми з вами робимо те, чого не змогли інші – розбудовуємо успішну державу зсередини, з найвіддаленішого її куточка і до самого центру. Це надважливо, адже розвиток кожної громади означає загальний розвиток країни», — підкреслив Олексій Чернишов.
 
Окремо Міністр зупинився на питанні енергоефективності і наголосив, що цей напрям є пріоритетом роботи Уряду та Мінрегіону, зокрема. Відтак у Держбюджеті-2022 Фонд енергоефективності отримає фінансування у розмірі 2,6 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані на комплексні проєкти з підвищення енергоефективності у межах програми «Енергодім». 
 
Нагадаємо,  протягом найближчих років Уряд планує побудувати інфраструктуру для створення не менш ніж 25-ти індустріальних парків. Така мережа здатна забезпечити для країни додатково понад 50 тисяч робочих місць та ще 150-200 тисяч — у суміжних галузях. 
 
Коментарі (0)