ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ Нікополі вводять знижки для боржників за опалення, які розкаялися

У Нікополі вводять знижки для боржників за опалення, які розкаялися

Із січня міська влада знизила тариф тим боржникам, які офіційно пообіцяють віддати борги і регулярно платити за послугу

Жителі Нікополя атакують офіс КП «Нікопольтеплоенерго», щоб укласти договори на погашення боргу за опалення. Справа в тому, що з січня міська влада знизила тариф тим боржникам, які офіційно пообіцяють віддати борги і регулярно платити за послугу. Новоспечені справні платники (таких уже 1164 особи) замість 9,24 грн за кв. м віддають зі своєї кишені 7,94 грн.

Знижку на 1,30 грн за кожен «квадрат» обігрітої житлоплощі отримали всі споживачі, які до 20 числа кожного місяця оплачують рахунки. Також право на знижку мають нікопольці, які не отримали субсидію – їм призначено тариф 5,54 грн за кв. м. Аналогічну знижку – 3,70 грн – отримали сім'ї, в яких живуть інваліди 1 та 2 груп, а також діти-інваліди.

«На сьогодні заборгованість споживачів перед теплопостачальним підприємством становить понад 20 млн грн. Я сподіваюся, що введена нами система заохочень стане стимулом для неплатників погасити заборгованість», - каже мер Нікополя Руслан Токар і додає, що знижки для споживачів стали можливі, тому що міськрада компенсувала КП «Нікопольтеплоенерго» 500 тис. грн з місцевого бюджету.

Цікаво, що влада Нікополя обіцяє знизити тариф і на інші компослуги. «Ми плануємо знизити тариф на квартплату, адже в його складові входять послуги, які населення не отримує з тих чи інших причин, тому платити нікопольці будуть тільки за те, що дійсно виконується», - заявив Руслан Токар. До речі, за такою ж схемою стягують плату в Одесі – економія на одній квартирі склала до 30 грн на місяць.

Нагадаємо, що «комунальне диво» в Нікополі почалося з 1 лютого 2011 року. Тоді місцева влада знизили плату за водопостачання: замість 4,86 ​​грн за кубометр городяни стали платити 3,86 грн.

Джерело - газета «Сегодня»

 
Коментарі (1)
Андрій Осадчий
21 Лютого 2012 p. 09:14
Дурная инициатива. кто будет гасить эту разницу в 1,3 грн.? Опять за счет убытков предприятия. Кроме того, законодательство не предумсатривает поняте "скидка" на коммунальные услуги. Никопольсике городские власти сознательно гробят предприятие, гасить эти долги граждане не будут. Вспомните ажиотаж в связи з введением Закона о реструктуризации в 2004-2005 годах. Сколько из них тогда 100 процентов погасило долги?