ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ НКРЕКП розмежували тарифи на електроенергію для промисловості

У НКРЕКП розмежували тарифи на електроенергію для промисловості

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила диференційовані тарифи на електроенергію для промислових споживачів в Україні з 1 січня 2017 року.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила диференційовані тарифи на електроенергію для промислових споживачів в Україні з 1 січня 2017 року.

Дане рішення було ухвалено на засіданні НКРЕКП.

Відповідно до тексту документа, дане рішення зумовлено переходом до ринкових тарифів на електричну енергію, що відпускається для промисловості на території України.

«При впровадженні ринкових тарифів треба зазначити, що в більшості випадків відбувається суттєве зниження цін для регіонів, що раніше виступали донорами, а по компаніях, які були раніше реципієнтами, тобто отримували вигоду від регіонів-донорів, не відбувається суттєве зростання за рахунок того, що раніше Комісією було прийняте рішення про зниження оптово-ринкової ціни електричної енергії на 10%», - наголосив голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

На засіданні також повідомили, що енергопостачальні кампанії здійснили розрахунок роздрібних тарифів електричної енергії, на підставі яких департамент з урегулювання відносин у сфері енергетики здійснив розрахунок ринкових роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається споживачам для кожного класу споживачів. І, відповідно, був підготовлений проект постанови НКРЕКП про встановлення на січень 2017 року роздрібних тарифів на електричну енергію при переході до ринкових роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається для кожного класу споживачів, крім населення, на території України.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), знизила прогнозовану оптово-ринкову ціну електроенергії у 2017 році на 15,2% - до 1263,76 грн за 1МВт/год (без ПДВ).

Зокрема, проектом постанови «Про затвердження прогнозованої оптової ринкової ціни на 2017 рік» передбачається зниження ціни з 1 січня 2017 року на 10% - до 1341,57 грн за 1Мвт/год (без ПДВ), а також з 1 квітня зниження ОРЦ планується на 5,8% - до 1 263,76 грн за 1 МВт/год (без ПДВ).

 

 

 
Коментарі (0)