ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ Німеччині почалися слухання за проектом «Північний потік-2»

У Німеччині почалися слухання за проектом «Північний потік-2»

В рамках п'ятиденних дискусій, розпочатих через півтора місяці після закінчення терміну подачі заперечень, свої аргументи зможуть привести відомства, громадські об'єднання та зацікавлені громадяни.

В рамках п'ятиденних дискусій, розпочатих через півтора місяці після закінчення терміну подачі заперечень, свої аргументи зможуть привести відомства, громадські об'єднання та зацікавлені громадяни.

У ФРН почалися слухання за російським проектом газопроводу «Північний потік-2».

Про це пише Deutsche Welle, передає «Слово і Дело».

Експерт з питань енергетики розповів, наскільки реалістичною є реалізація проекту «Північний потік-2» без підтримки європейських партнерів.

17 липня в німецькому Штральзунде почалися слухання за проектом газопроводу «Північний потік-2», які стануть ще однією частиною отримання дозвільного посвідчення на будівництво трубопроводу.

Як повідомляє газета Ostsee-Zeitung, на адресу Гірничого управління в Штральзунд і Федерального відомства морського судноплавства і гідрографії надійшло понад 200 заяв. П'ятиденні слухання, які проходять за закритими дверима, дозволять галузевим відомствам, громадським об'єднанням та зацікавленим громадянам привести свої аргументи, зазначає видання.

Всесвітній фонд дикої природи (WWF) виступає проти надання дозволу на будівництво. За даними екологів, при будівництві тільки у виключній економічній зоні Німеччини буде виділено 239 тонн фосфору. Захисники природи також вимагає поліпшення компенсацій за планований шкоди навколишньому середовищу. Свою незгоду з будівництвом газопроводу раніше висловили і фермери з острова Рюген.

Почати будівництво другої черги газопроводу «Північний потік» довжиною 1,2 тис. Кілометрів планується в 2018 році. Орієнтовна вартість проекту, який підтримує уряд ФРН, € 9,5 млрд.

У фінансуванні трубопроводу, який щорічно зможе транспортувати в Німеччину і країни Європи до 55 млрд кубометрів російського газу, беруть участь цілий ряд західних фірм: німецькі Wintershall і Uniper, нідерландсько-британська Royal Dutch Shell, австрійська OMV, французька Engie.

Проти проекту активно виступають країни Балтії і Польща, серйозні питання залишаються і у Єврокомісії. А президент України Петро Порошенко і зовсім назвав «Північний потік-2» «інструментом російської енергетичної агресії» проти Києва і Брюсселя.

Відзначимо, що міністр енергетики США назвав проект «Північний потік-2» загрозою для енергетичної безпеки України та Європи.

Як повідомлялося, раніше ЄК отримала мандат на переговори з РФ щодо проекту «Північний потік-2».

 

 
Коментарі (0)