ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ Німеччині знову призупинили добудову «Північного потоку-2»

У Німеччині знову призупинили добудову «Північного потоку-2»

Німецькі природоохоронні організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) і Німецький союз охорони природи та біорізноманіття (NABU) опротестували видачу дозволу на будівництво газопроводу «Північний потік - 2»

 

Німецькі природоохоронні організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) і Німецький союз охорони природи та біорізноманіття (NABU) опротестували видачу дозволу на будівництво газопроводу «Північний потік - 2». Про це пише Deutsche Welle.

Повідомляється, що 18 січня Федеральне агентство з морського судноплавства і гідрографії в Гамбурзі підтвердило агентствам dpa і Reuters отримання апеляції екологів. У зв'язку з цим дія дозволу на ведення робіт в німецьких територіальних водах тимчасово призупинено.

Відомство 15 січня видало дозвіл на подальше будівництво «Північного потоку - 2» в німецьких водах. Колишнє дозвіл не дозволило б розпочати роботи до кінця травня. У відповідь екологи заявили про намір опротестувати рішення влади.

Нагадаємо, швейцарська страхова компанія вийшла з проекту «Північний потік-2». Відмовилася від участі в проектах з-за побоювань санкцій з боку США і датська інжинірингова компанія Ramboll.

Будівництво газопроводу з Росії до Німеччини повинні були завершити в кінці 2019 року, однак цьому завадили санкції США.

Американські санкції, які вступили в силу 1 січня з прийняттям в Конгресі США оборонного бюджету, фактично забороняють іноземним компаніям надавати послуги з тестування, контролю і сертифікації трубопроводу. Дано 30 днів на те, щоб залишити проект, в іншому випадку їм загрожують санкції. 2 січня сертифікаційна компанія Норвегії припинила співпрацю з «Північним потоком-2». Зараз з приблизно 2460 км газопроводу укладено понад 2300 км (тобто 94%).

 

 

 
Коментарі (0)