ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ новобудовах можна більше не проектувати сміттєпроводи

У новобудовах можна більше не проектувати сміттєпроводи

З 1 жовтня 2018 року в Україні вступили в силу змінені ДБН (ДБН), в яких прописана норма - скасувати обов'язкове проектування сміттєпроводів в багатоповерхових житлових будинках.

З 1 жовтня 2018 року в Україні вступили в силу змінені ДБН (ДБН), в яких прописана норма - скасувати обов'язкове проектування сміттєпроводів в багатоповерхових житлових будинках.

Проце повідомив заступник міністра Л. Парцхаладзе.

 «З 1 жовтня сміттєпроводи в багатоповерхівках годі й проектувати. Ця радянська норма тепер не обов'язкова - в силу вступили нові зміни в ДБН щодо скасування обов'язкового проектування сміттєпроводів в багатоповерхових житлових будинках.

У всій Європі такі сміттєпроводи давно заборонені, а громадяни, в свою чергу, роблять все для збереження екологічного стану природи - ретельно сортують сміття на переробку. У наші ж сміттєпроводи скидається все без розбору, і це дуже шкідлива звичка, від якої потрібно позбавлятися.

Тільки тоді в Україні реально запрацює система сортування сміття. Будинки повинні будуватися за вищими європейськими стандартами, це стосується і екології. Крім того, без сміттєпроводів в минулому повинні залишитися бруд і антисанітарія і високий ризик пожежі в сміттєпроводі, які знаходяться безпосередньо в будинках.

Згідно з новими нормами, необхідність облаштування сміттєпроводів в населених пунктах буде визначатися, з урахуванням системи поведінки з відходами. Так, замість сміттєпроводів можна використовувати, наприклад, підземний або вакуумний спосіб збору сміття. Це сприяє чистоті в житлових будинках, населених пунктах і поліпшенню екологічної ситуації. Обов'язкова норма проектування сміттєпроводів зберігається тільки в спеціалізованих будинках для людей з інвалідністю та осіб похилого віку »

 

 
Коментарі (0)