ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Новояворівську збудують нову ТЕЦ на альтернативному паливі - Нафтогаз

У Новояворівську збудують нову ТЕЦ на альтернативному паливі - Нафтогаз

Нову сучасну ТЕЦ на альтернативному паливі планують збудувати у стислі терміни. В рамках проекту передбачається і будівництво сортувального комплексу твердих побутових відходів.
У Новояворівську збудують нову ТЕЦ на альтернативному паливі. Про це під час робочої поїздки на Львівщину повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко. 
 
«За рахунок цього нового проекту місто отримає надійне постачання тепла, а у людей постійно буде гаряча вода. І це буде економічно доцільно», - підсумував Юрій Вітренко, голова правління НАК «Нафтогаз України».
 
Нову сучасну ТЕЦ на альтернативному паливі планують збудувати у стислі терміни. В рамках проекту передбачається і будівництво  сортувального комплексу твердих побутових відходів. 
 
«Як паливо для ТЕЦ буде використано тріску дерев та органічну складову ТПВ - це  папір, картон, харчові відходи, дерево, шкіра, тканина. Впровадивши цей проект, ми зможемо зекономити 24 мільйони доларів, які витрачали на газ. А мешканці Новояворівська отримають дешевше тепло та гарячу воду протягом року»,- говориться у повідомлені пресслужби компанії.
 
Відповідно до проекту, необхідний обсяг збору ТПВ становить 70 000 тон на рік, які включають на 30-35% вторинні ресурси, а також ті, що біологічно розкладаються і придатні для горіння (65%), а саме близько 45 000 тон на рік. Іншою паливною складовою планується використання деревної тріски обсягом 39 000 тон на рік.
 

Нагадаємо, АРМА передала Новояворівську та Новороздільську ТЕЦ на Львівщині в управління Нафтогазу у кінці 2019 року, аби вирішити проблеми з опалювальним сезоном в цих містах. 

 
Коментарі (0)