ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ ПФУ не вистачає коштів на підвищення пенсій

У ПФУ не вистачає коштів на підвищення пенсій

Пенсійний фонд України (ПФУ) на даний момент не може забезпечити фінансування підвищення пенсій українців, запланованого на 1 грудня.

 

Пенсійний фонд України (ПФУ) на даний момент не може забезпечити фінансування підвищення пенсій українців, запланованого на 1 грудня.

Про це стало відомо з проекту постанови Кабміну, складеного представниками ПФУ та опублікованої для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Так, представники Фонду звернулися до Кабміну із проханням збільшити бюджет ПФУ на 4,34 мільярда гривень. Таким чином, загальний бюджет фонду має становити 521,19 мільярда гривень. У ухвалі пропонується збільшити обсяг власних доходів ПФУ на 3,81 мільярда гривень, а фінансування з держбюджету – на 0,53 мільярда гривень.

У ПФУ пояснили, що наразі Фонд не вистачає 0,9 мільярда гривень для того, щоб забезпечити підвищення мінімальної пенсії, заплановане на 1 грудня. За планом, розмір пенсій цього разу має зрости з 2400 до 2600 гривень.

У Фонді зазначили, що брак коштів пов'язаний із збільшенням витрат на виплати за перерахунками спецпенсій.

субсидії, пенсіонер, пенсії, податки, українці, осінь, весна, скрін

Додамо, що до кінця цього року за планом пенсії мають зрости у двох груп пенсіонерів: людей з маленьким страховим стажем, які отримують мінімальні виплати, а також мінімальні пенсії для пенсіонерів від 65 років, у яких страховий стаж понад 30 років у жінок та понад 35 років. у чоловіків.

 

 

 
Коментарі (0)