ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ ПФУ розповіли, як дистанційно змінити способ виплати пенсії

У ПФУ розповіли, як дистанційно змінити способ виплати пенсії

Дистанційна зміна способу виплати пенсії може стати порятунком для багатьох українців, котрі зараз не можуть отримати свої гроші.

 

Дистанційна зміна способу виплати пенсії може стати порятунком для багатьох українців, котрі зараз не можуть отримати свої гроші. Про це інформують Економічні Новини.

У скрутному становищі опинилися громадяни, які залишилися на тимчасово окупованій території, які виїхали за кордон, а також ті, хто мешкає в зоні бойових дій. Багатьом із них раніше доставляла пенсії Укрпошта, проте наразі поштові відділення там не працюють, і люди не можуть отримати своїх грошей. А тим часом багато громадян можуть змінити спосіб виплати пенсії, причому зробити це дистанційно. Про те, як можна онлайн змінити спосіб виплати пенсії, розповів Пенсійний фонд України на своїй сторінці у Facebook.

Перш ніж подавати заяву про зміну способу виплати пенсії, потрібно відсканувати такі документи:

паспорт;

ідентифікаційний код;

заяву з реквізитами з банківської установи – при переведенні виплат на банк.

Далі потрібно слідувати такому алгоритму:

Тим, хто ще не має Особистого кабінету на веб-порталі Пенсійного фонду, потрібно спочатку його зареєструвати. Крім того, необхідно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП). Як це зробити, є безліч докладних інструкцій. Тому реєстрація Особистого кабінету на порталі ПФУ не становитиме великих труднощів.

Далі після авторизації на веб-порталі через Особистий кабінет потрібно натиснути пункт “Про пенсійне забезпечення”.

Потім зробіть таку послідовність кроків: “Внесення змін до пенсійної справи” – “Заява про зміну способу виплати пенсії” (тут необхідно заповнити потрібні поля форми заяви та завантажити скан-копії документів).

Сформовану заяву залишається тільки завірити КЕПом і все.

Після цього заява автоматично піде до ПФУ. Коли вона буде опрацьована, пенсіонеру прийде повідомлення про зміну способу виплати пенсії. Воно з’явиться в Особистому кабінеті у вкладці “Мої повідомлення”.

 

 

 

 
Коментарі (0)