ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Прип‘яті може з‘явитися сонячна електростанція

У Прип‘яті може з‘явитися сонячна електростанція

Фонд держмайна має намір здати в аренду частину споруди «Інженерна споруда системи охолодження об’єктів ЧАЕС» у Прип’яті за 14,17 тис. грн в місяць.

Фонд держмайна має намір здати в аренду частину споруди «Інженерна споруда системи охолодження об’єктів ЧАЕС» у Прип’яті  за 14,17 тис. грн в місяць.

Фонд державного майна України оголосив конкурс з оренди великої ділянки у Прип‘яті під сонячну електростанцію.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на слова заступника голови ФДМУ Дмитра Парфененка на його сторінці у Facebook.

"Разом з Державним агентством України з управління зоною відчуження ми дуже ретельно цей конкурс готували і далі робитимемо все, щоб він відбувся на найвищому рівні. Від десятого і до двадцять другого травня включно приймаємо заявки на участь у конкурсі. Прогнозуємо, що інвесторів, бажаючих розвивати зелену енергетику і скористатися нашою пропозицією, буде немало", - повідомив представник ФДМУ.

За словами Парфененко, в оренду пропонується частина споруди «Інженерна споруда системи охолодження об’єктів ЧАЕС» загальною площею 2500 тис. м2 у м. Прип’ять, вул. Житомирська, 1. Строк оренди: 49 років 

Стартова орендна плата за базовий місяць оренди (березень 2018) становить 14,17 тис. грн без ПДВ. Початковою орендною платою стане найбільший розмір орендної плати, запропонований учасником в конкурсній пропозиції у день проведення торгів.

Сам конкурс буде проведено 29 травня 2018 року.

Серед умов конкурсу – наявність в орендаря, його засновників або профільного інвестора досвіду будівництва та експлуатації фотоелектричної сонячної електростанції потужністю не менше 50 МВт.

Сонячна станція потужністю 100 МВт, яку передбачається побудувати у Прип‘яті, розрахована на забезпечення електроенергією приблизно 30 тисяч домогосподарств.

Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявляв, що в уряді мають намір перетворити частину зони відчуження на територію спеціального промислового використання. Відповідний законопроект, розроблений Мінприроди спільно з адміністрацією Чорнобильської зони.

Раніше уряд України запропонував потенційним інвесторам під розбудову «сонячної» енергетики 25 квадратних кілометрів вільних земель у межах зони відчуження. Десятки іноземних компаній зацікавилися цією пропозицією, в тому числі американські, китайські, данські і французькі.

 

 
Коментарі (0)