ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ проекті Держбюджету-2017 посилено децентралізацію та енергоефективність

У проекті Держбюджету-2017 посилено децентралізацію та енергоефективність

Щодо енергоефективності, державою виділено 800 млн грн. Це стосується Фонду енергоефективності, законопроект про який найближчим часом буде внесений до парламенту

У проекті Державного бюджету на 2017 рік передбачено фінансове посилення реформ децентралізації та енергоефективності. Також у  наступному році Україна може отримати додаткове фінансування від Німеччини та ЄС.

Про це  сказав Віце-прем’єр-міністр  — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в коментарі телеканалу «112 Україна» під час форуму YES.

«Що стосується наших напрямків — децентралізації та енергоефективності — то посилення цих реформ дійсно відображається в цифрах проекту держбюджету. Щодо енергоефективності, державою виділено 800 млн грн. Це стосується  Фонду енергоефективності, законопроект про який найближчим часом буде внесений до парламенту. Також є закони про енергоефективність будівель, про комерційний облік та про житлово-комунальні послуги, які потрібно проголосувати у другому читанні. Це законодавчий комплекс, який дозволить модернізувати житловий сектор», — сказав Геннадій Зубко.

Він повідомив, що під час вчорашньої зустрічі з єврокомісаром Йоганнесом Ганом було підтверджено, що ЄС готовий  співфінансувати у Фонд близько 100 млн євро.

 «Щодо децентралізації, то у наступному році держава передбачає кошти на об’єднані територіальні громади в розмірі 1 млрд грн та 8 млрд гривень на Державний фонд регіонального розвитку. Таких коштів на розвиток громад раніше ще не виділялося. Це свідчення того, що ми маємо спроможні громади, які можуть формувати і впроваджувати свої стратегії розвитку»,- підсумував міністр.

 

 
Коментарі (0)