ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ ПСГ Європи мінімальні запаси газу

У ПСГ Європи мінімальні запаси газу

Запаси газу в сховищах Європи досягли нового мінімуму за сезон після того, як на тлі запізнілих холодів відновився відбір з ПСГ

 

Запаси газу в сховищах Європи досягли нового мінімуму за сезон після того, як на тлі запізнілих холодів відновився відбір з ПСГ. При цьому довгоочікувана нетто-закачування газу змогла продовжитися всього 11 днів, повідомляє Інтерфакс.

На ранок середи після восьми поспіль днів нового відбору запаси в середньому по ЄС скоротилися до 29,55%, тоді як на момент планового переходу від відбору до закачування в кінці березня їх рівень становив 29,71%, свідчать дані порталу Gas Infrastructure Europe (GIE ).

Таким чином, сезон відбору 2020-2021 років, зафіксувавши новий мінімум, офіційно тривав до середини квітня. Він також перекрив попередній рекорд за історію спостережень GIE (ведеться з 2011 року) - в 2013 році останнім днем ​​нетто-відбору було 12 квітня.

При цьому відбори газу на настала тижня (на GIE доступні дані за понеділок і вівторок) цілком відповідають середнім рівнями відборів за березень.

З урахуванням солідного відбору газу за 13 квітня, а також беручи до уваги прогноз погоди на поточний тиждень, можна очікувати, що запізнілий відбір триватиме ще як мінімум два (14 і 15 квітня) дня - а може розтягнутися і на наступні дві доби (16 і 17 квітня).

Ціна газу на голландському хабі TTF тим часом тримається вище $ 250 за тисячу кубів (котирування на четвер - $ 252).

З початку року середня ціна контракту "на день вперед" на TTF склала $ 233 за тисячу кубометрів.

 

 

 
Коментарі (0)