ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У ПСГ України вже закачано понад 10 млрд кубів газу

У ПСГ України вже закачано понад 10 млрд кубів газу

Кабмін затвердив документ, який визначає, що на початок опалювального сезону в жовтні у підземних газосховищах мають бути достатні запаси газу для безперебійного проходження опалювального сезону за будь-яких обставин
Кабінет міністрів України затвердив документ, який визначає, що на початок опалювального сезону в жовтні у підземних газосховищах мають бути достатні запаси газу для безперебійного проходження опалювального сезону за будь-яких обставин. 
 
Про це повідомив Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, додавши, що у ПСГ уже понад 10 млрд кубів газу, передає пресслужба Кабміну.
 
“Продовжуємо підготовку до опалювального сезону. Прораховуємо та готуємося до всіх можливих сценаріїв. На засіданні Уряду затвердили документ, який визначає, що на початок опалювального сезону в жовтні у наших підземних газосховищах мають бути достатні запаси газу для безперебійного проходження опалювального сезону за будь-яких обставин. Це гарантії того, що країна буде з теплом і ми зможемо спокійно пройти наступну зиму”, — написав Шмигаль.
 
Він додав, що зараз у ПСГ уже понад 10 млрд кубів газу, і цей обсяг постійно зростає.
 
Нагадаємо, Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» озвучила тариф, за яким газ будуть отримувати колишні клієнти газзбутів, що втратили постачальника з 1 червня.
 
Мова йде про всіх споживачів, які раніше отримували природний газ від 17 постачальників під брендом «Твій газзбут» (104.ua) та ТОВ «Одесагаз-Постачання». 

З 1 травня 2022 року до реєстру Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» підключені 8,8 млн українських домогосподарств, які отримували газ від постачальника «останньої надії». Їх під'єднали до тарифу «Фіксований» за ціною 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування).  

 
Коментарі (0)