ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У ПСГ України зберігається найвищий рівень газу за минулі десять років

У ПСГ України зберігається найвищий рівень газу за минулі десять років

Станом на 1 березня 2021 року у газосховищах України зберігався найвищий рівень наповнення газу за минулі десять років - понад 18 млрд куб. м.
Станом на 1 березня 2021 року у газосховищах України зберігався найвищий рівень наповнення газу за минулі десять років - понад 18 млрд куб. м.,  про це розповіла пресслужба "Укртрансгазу".
 
Під час морозів у лютому із українських ПСГ було відібрано майже 3 млрд куб. м газу. Лише протягом 16 днів ‒ з 6 по 21 лютого із газосховищ щодоби відбирали понад 100 млн куб. м газу.
 
"Це у 2,5 рази більше, ніж минулого року", - зазначили в компанії.
 
Загалом, з початку опалювального сезону із газосховищ відібрали (за оперативними даними) 10,23 млрд куб. м газу.
 
Станом на 1 березня 2021 іноземні трейдери зберігали в режимі "Митний склад" 5,6 млрд куб. м газу - це в 6,3 раза більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
 

"Цьогоріч останній місяць зими став одним із найактивніших періодів щодо темпів відбору природного газу. Зокрема, активну роль на українському газовому ринку відіграють нерезиденти. Вони не лише експортують газ, але і здійснюють між собою операції з купівлі-продажу газу в ПСГ в режимі Митного складу, а також реалізують свої запаси резидентам. Високий інтерес до наших ПСГ з боку іноземних гравців доводить, що ми обрали правильну стратегію взаємодії із замовниками-нерезидентами", - повідомили у пресслужбі компанії. 

 
Коментарі (0)