ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ ПСГ запаси газу на 13% відстають від торішніх

У ПСГ запаси газу на 13% відстають від торішніх

На початок червня рівень газу в українських ПСГ досяг 15,5 млрд куб. м, що на 13% менше торішніх показників, повідомляє «Укртрансгаз»

 

На початок червня рівень газу в українських ПСГ досяг 15,5 млрд куб. м, що на 13% менше торішніх показників, повідомляє «Укртрансгаз»

«Зазвичай обсяг щомісячного закачування газу в українські ПСГ на початку сезону відносно низький. Переважно пікові навантаження відбуваються в серпні-вересні, ближче до початку опалювального сезону. Крім того, в цьому році сезон закачування почався на 50 днів пізніше, ніж у минулому », - пояснили в компанії.

На 1 червня іноземні трейдери зберігають в режимі «Митний склад» 4,4 млрд куб. м газу, що в 2,1 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. З них в «short haul» режимі накопичено 3,3 млрд куб. м.

Компанії-резиденти зберігають в режимі «Митний склад» 0,53 млрд куб. м, що в 2,5 рази менше, ніж за аналогічний період 2020 року. З них обсяг газу, закачаного в ПСГ в режимі «short haul», дорівнює 0,46 млрд куб. м.

«Ми почали сезон закачування в українські ПСГ в невисокому темпі. У травні ціни на газ досягали рекордних показників, і газові трейдери «тримають паузу» в очікуванні кращих цінових пропозицій для створення запасів. З огляду на ці ринкові тенденції, в травні ми посилили програми модернізації, зокрема, проводимо роботи, що вимагають істотного обмеження або призупинення процесу закачування газу », - зазначив в.о. генерального директора «Укртрансгазу» Сергій Перелому.

 

 

 
Коментарі (0)