ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Раді хочуть підвищити мінімалку до 7500 грн

У Раді хочуть підвищити мінімалку до 7500 грн

У Раді зареєстрували законопроект про підвищення мінімалки до 7500 грн

Першочерговим завданням сьогодення в соціально-трудовій сфері є реалізація гарантованого Конституцією України права громадян на достатній життєвий рівень, зокрема шляхом підвищення рівня оплати праці та забезпечення європейських стандартів життя.

Про це йдеться в законопроекті № 3963-1, зареєстрованому у Верховній Раді 18 серпня, передає «Хвиля».

Цілі і завдання законопроекту - підвищення з 1 вересня 2020 розміру мінімальної заробітної плати до розміру не нижче фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням сімейної складової і не нижче 60% від середньої заробітної плати, яка на червень 2020 становить лише 40,8%.

Так, автори законопроекту (депутати фракції "Опозиційна Платформа - За життя») пропонують з 1 вересня мінімалку встановити на рівні 7500 гривень.

Разом з тим автори проекту закону відзначають, що за розрахунками Мінсоцполітики вже в цінах червня 2020 фактичний прожитковий мінімум вже склав 5149 грн., Тобто вище, ніж запропонований Президентом України розмір мінімальної заробітної плата 5000 грн. з 1 вересня 2020.

Раніше «Хвиля» повідомляла, багато українських пенсіонери досі отримують мінімальні державні виплати. У Пенсійному фонді пояснили, чому це відбувається, а також розповіли, чи будуть індексуватися виплати працюючим громадянам

Експерти кажуть, що за нинішньою формулою НАК «Нафтогаз України» прив'язує вартість українського газу до вартості на європейському хабі з урахуванням його доставки в Україну.

Президент України Володимир Зеленський збирається підняти рівень мінімальної зарплати в країні до п'яти тисяч гривень, що не повинно позначитися на інфляції в державі.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
19 Серпня 2020 p. 19:08
"У Раді хочуть підвищити мінімалку до 7500 грн"---------------Черговий ривок знецінення гривні - одне з узаконених шахрайств.----------Чомусь ще на початку незалежності фундатори Украєни вирішили, що держава буде існувати не за рахунок виробництва, а за рахунок узаконених шахрайств та зовнішніх запозичень. Президенти і прем"єри мінялися, а цей неправильнийй курс усі 28 років тримався і тримається. І ніяких ознак покращення не видно.
Коля Пухов
19 Серпня 2020 p. 21:53
Знецінення національних грошей, тобто інфляція, - цe не природнє явище, як часто говорять привладні економісти; насправді інфляція - це грабунок людей владою тієї держави, яка її провадить. -----------------------------------Пояснення дуже просте. Нехай у вас була певна сума гривень, за які ви могли придбати певну кількість товарів і послуг. Ви не витратили ці гроші, потім пройшов деякий час, товари і послуги здорожчали, і тепер з"ясувалось, що ви можете купити за ці гривні значно менше тих самих товарів і послуг. Фактично це означає , що вас просто-напросто обікрадено. ---------------І хто ж крадій? Як не той, хто збільшує (виготовляє) нічим не забезпечену грошову масу?