ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Раді підтримали план скорочення викидів з вугільних електростанцій

У Раді підтримали план скорочення викидів з вугільних електростанцій

Парламентський комітет з питань енергетики і ЖКГ підтримав проект постанови про своєчасне впровадження плану зі скорочення викидів з вугільних ТЕЦ / ТЕС і великих котелень

 

Парламентський комітет з питань енергетики і ЖКГ підтримав проект постанови про своєчасне впровадження плану зі скорочення викидів з вугільних ТЕЦ / ТЕС і великих котелень, повідомила автор документа, народний депутат з фракції "Голос" Леся Василенко.

Проект постанови пропонує зобов'язати уряд забезпечити своєчасне виконання нацплану по скороченню викидів з вугільних ТЕЦ / ТЕС і великих котелень.

Разом з тим до кінця 2021р. Держава повинна прописати чіткий механізм фінансування нацплану, пояснити українцям в цілому і бізнесу зокрема особливості фінансування установки фільтрів і обладнання для моніторингу кількості викидів, а також затвердити енергетичну стратегію України до 2050 року на рівні закону.

"Українці хочуть і мають право дихати чистим повітрям, а не токсичними викидами з ТЕС / ТЕЦ А парламент як голос народу повинен нагадати уряду про його прямі зобов'язання! Вже 4 роки як Нацплан повинен виконуватися. Але до сих пір немає ні механізмів його фінансування, ні чіткої стратегії щодо майбутнього вугільної галузі ", - цитує Василенко прес-служба партії" Голос ".

Парламентарій також звернула увагу, що згідно з підрахунками ВООЗ, Україна втрачає до 6% ВВП на боротьбу з захворюваністю і передчасною смертністю від забрудненого повітря і є четвертою в світі країною за збитками від цього.

В "Голосі" відкидають, що українці зі своєї кишені платять 13 млрд грн на лікування захворювань, пов'язаних із забрудненим повітрям. За статистикою, 40% смертей від ішемічної хвороби серця, 7% - через пневмонію, 8% - через інсульт, 6% - через хронічне обструктивне захворювання легень, 7% - через рак легенів.

На таких установках як Бурштинська ТЕС, Курахівська ТЕС і Запорізька ТЕС, підкреслюють в політсилі, вже давно повинні були стояти фільтри і монітори.

 

 

 
Коментарі (0)