ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Раді рекомендують виділити гроші на будівництво ж / д гілки в Луганській області

У Раді рекомендують виділити гроші на будівництво ж / д гілки в Луганській області

Північні райони Луганської області зараз опинилася відрізаними від основної ж / д мережі "Укрзалізниці".

 

Парламентський комітет з питань транспорту та інфраструктури на своєму засіданні 18 листопада рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу проект постанови №4145 "Про звернення до КМУ щодо налагодження залізничного сполучення північних районів Луганської області із загальною мережею української залізниці".

Як пише ЦТС, проектом постанови, зокрема, пропонується звернутися до Кабміну з вимогою забезпечити будівництво і фінансування за рахунок коштів держбюджету ж / д лінії, яка з'єднає гілки Кондрашевська-Нова - Лантратівка і Попасна-Сватове-Куп'янськ.

При цьому профільний комітет пропонує скорегувати проект документа і вказати, щоб при підготовці проекту закону Про державний бюджет України на 2021 рік були передбачені витрати на фінансування виконання передпроектних і проектних робіт по створенню проектної документації на будівництво залізничної лінії.

Як сказано в пояснювальній записці до проекту постанови, на підконтрольній Україні території в Луганській області зараз проходить тільки одна залізнична магістраль Попасна-Сватове-Куп'янськ, яка пов'язана із загальнодержавною залізничною мережею. У той же час залізнична гілка Кондрашевська-Нова - Лантратівка довжиною 250 км, що проходить по північних районах області, не має сполучення з іншими областями, оскільки з одного боку спрямована в РФ, а з іншого - веде на тимчасово окуповану територію.

Внаслідок такої ситуації східні і північні райони області залишилися без залізничного сполучення з рештою території держави, сільгоспвиробники змушені користуватися послугами автомобільного транспорту, що призводить з одного боку до істотного збільшення собівартості продукції, з іншого - до передчасного руйнування мережі автомобільних доріг.

Також це унеможливлює доставку залізничним транспортом вугілля на Луганську ТЕС в місті Щастя, яка є єдиним виробником електроенергії на підконтрольній території в Луганській області.

 

 

 
Коментарі (0)