ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ Раді схвалили законопроект по анбандлінгу «Нафтогазу»

У Раді схвалили законопроект по анбандлінгу «Нафтогазу»

Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг схвалила до голосування парламентом у другому читанні та в цілому законопроект про відділення від НАК "Нафтогаз України" діяльності з транспортування природного газу

Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг схвалила до голосування парламентом у другому читанні та в цілому законопроект про відділення від НАК "Нафтогаз України" діяльності з транспортування природного газу (№2239-1).

За відповідні рішення, прийняте на засіданні в середу, проголосували 17 членів комітету, передає енергореформи.

Як повідомлялося, 18 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2239-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв'язку з відділенням діяльності з транспортування природного газу", необхідний для сертифікації нового незалежного оператора газотранспортної системи України і створення умов для укладення транзитного контракту з "Газпромом" за європейськими правилами.

Раніше Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявляв, що ніякі чутки або маніпуляції на тему можливої ​​приватизації або відчуження ГТС України не відповідають дійсності. Газотранспортна система України (ГТС) повинна залишитися у державній власності після завершення процесу її відділення від Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Також прем'єр підкреслив, що Кабмін очікує прийняття на цьому тижні у другому читанні і в цілому урядовий законопроект по анбандлінгу. "Ми очікуємо, що на цьому тижні парламент остаточно ухвалить цей законопроект. Це відповідає інтересам України", - сказав він.

 

 
Коментарі (0)