ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Раді заговорили про підвищення мінімалки до 6,5 тисяч

У Раді заговорили про підвищення мінімалки до 6,5 тисяч

Якщо говорити про підвищення до 6,5 тисячі в наступному році - це потрібно ще дискутувати

 

Глава Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцев вважає, що підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень не зробить негативного впливу на економіку, проте її підвищення до 6,5 тисячі потрібно ще обговорювати. Про це повідомляє «РБК-Україна».

«Це зважене рішення. Якщо говорити про підвищення до 6,5 тисячі в наступному році - це потрібно ще дискутувати», - сказав він.

Відзначимо, що Верховна Рада України підтримала підвищення рівня мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень з 1 вересня.

Також повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський ініціював підвищення мінімалки в 2021 році до 6 тисяч, а далі до 6,5 тисяч гривень. Глава держави зазначив, що незважаючи на небезпеку різкого підвищення мінімальної зарплати, бюджет України заплановане підвищення витримає.

Нагадаємо, раніше "Хвиля" писала, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати економіка не отримає надмірного інфляційного тиску.

Раніше також повідомлялося, що перший заступник міністра фінансів Денис Улютін повідомив, що заплановане на 1 вересня підвищення мінімальної заробітної плати з 4723 грн до 5000 грн за три місяці обійдеться державі в 3 млрд грн.

Крім того, за словами радника міністра соціальної політики України Миколи Шамбіра, підвищення мінімальної зарплати спричинить за собою підвищення пенсії для 1,5 мільйона українців.

 

 
Коментарі (0)