ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ разі затримки виплат зарплати, пенсії чи соцвиплати українцям виплатять компенсацію

У разі затримки виплат зарплати, пенсії чи соцвиплати українцям виплатять компенсацію

Народні депутати прийняли рішення, яке змінить життя багатьох українців. Тепер у разі затримки таких важливих виплат громадянам, як зарплати, пенсії і соцвиплати українцям буде покладена компенсація.
Вчора, 4 лютого, народні депутати прийняли рішення, яке змінить життя багатьох українців. Тепер у разі затримки таких важливих виплат громадянам, як зарплати, пенсії і соцвиплати українцям буде покладена компенсація.
 
Відповідний законопроект №3817 народні депутати підтримали у другому читанні, повідомляє пресслужба парламенту.
 
Рішення підтримали 323 народних обранців. В законі зазначено повний перелік, за затримку яких виплат українцям буде покладена компенсація, зокрема це:
  • Пенсії або ж довічне утримання, яке виплачується щомісяця;
  • Соціальні виплати;
  • стипендії;
  • Заробітня плата;
  • Індексація грошових доходів громадян.
Нагадаємо, в Державній службі статистики підрахували, що за станом на 11 січня 2021 року підприємства заборгували своїм працівникам заробітної плати на суму в 3,1 млрд грн.
 
Це при тому, що якщо брати дані за грудень 2020 року, то борги українцям по зарплаті підприємствами скоротилися на 31,1%. Найбільше боргів накопичили підприємці в сфері тимчасового розміщення та організації харчування - приблизно 7,92 млн гривень.
 

У зв'язку із занепадом економіки України в розпал пандемії коронавирусной інфекції чимало підприємств зазнає серйозних збитків, що призводить до затримки заробітних плат своїм співробітникам. Цей закон після того, як вступить в силу, захистить українців і вони зможуть розраховувати на компенсацію після виплати основного розміру зарплати. 

 
Коментарі (0)