ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГУ регіонах де проходять активні бойові дії перепризначення житлових субсидій буде автоматичним

У регіонах де проходять активні бойові дії перепризначення житлових субсидій буде автоматичним

Таке перепризначення буде здійснюватися на підставі інформації, наявної в органах соціального захисту населення з оновленням даних про доходи осіб від ПФУ та ДПС.
Уряд ухвалив рішення, яке забезпечує автоматичне перепризначення житлових субсидій у регіонах, де органи соціального захисту не працюють через активні бойові дії або тимчасову окупацію.
 
Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна, повідомила пресслужба міністерства.
 
У міністерстві розповіли, що автоматично, без звернення людини, відбудеться перепризначення субсидій на неопалювальний період з травня поточного року для всіх одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2021/22 років.
 
Таке перепризначення буде здійснюватися на підставі інформації, наявної в органах соціального захисту населення з оновленням даних про доходи осіб від ПФУ та ДПС.
 
Також в результаті ухваленого Урядом рішення субсидію призначатимуть людям, які отримали валюту від благодійних організацій або придбали для оплати лікування чи навчання.
 
Для того, щоб забезпечити нарахування та виплату житлових субсидій та пільг отримувачам з регіонів, у яких тимчасово не працюють органи соціального захисту, встановлено спеціальний механізм визначення розміру житлових субсидій та пільг в квітні та протягом неопалювального сезону. Їхній розмір визначатиметься на основі розміру субсидії або пільги за січень 2022 року з урахуванням фактичних даних 2021 року про співвідношення середнього розміру субсидій або пільг у січні та квітні, а також у січні та вересні, як найбільш показовому місяці неопалювального сезону.
 
Це дозволяє, з одного боку, врахувати тарифи і ціни на житлово комунальні послуги цього року. А з іншого боку, враховує зміну розмірів субсидій та пільг в певному місяці по відношенню до січня на підставі фактичних даних за минулий рік.
 
Споживачам з територій, де ведуться бойові дії, субсидію призначать з початку сезону, незалежно від того, в якому місяці сезону вони звернулись за призначенням.
 

Отримувачам субсидій з територій, де ведуться бойові дії, дозволили не інформувати про обставини, які впливають на призначення та розмір субсидії протягом воєнного стану. Але при цьому, вони зобов’язані поінформувати про такі обставини протягом першого місяця після скасування воєнного стану. 

 
Коментарі (0)