ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ РФ висунули умови для підписання транзитного договору

У РФ висунули умови для підписання транзитного договору

За словами господаря Кремля, Києву потрібно обнулити взаємні претензії щодо газової суперечки - як з боку Нафтогазу, так і з боку Газпрому

Президент Росії Володимир Путін, який відважив сумнівний комплімент своєму українському колезі Володимиру Зеленському, заявив, що Газпром готовий поставляти газ українській стороні за нижчою ціною, ніж він платить по реверсу. Однак, для цього потрібно виконати одну условіеінформіруют Енов.

За словами господаря Кремля, Києву потрібно обнулити взаємні претензії щодо газової суперечки - як з боку Нафтогазу, так і з боку Газпрому.

«Питання тільки в сфері суперечок арбітражного характеру, на наш погляд, абсолютно абсурдних, коли, наприклад, $ 7 млрд намагаються пред'явити через українські суди Газпрому до виплати за те, що він займає монопольне місце на транзитному ринку. Хоча Газпром нічого не транзитує, транзитує українські компанії. Це просто абсурд! Те ж саме і в Стокгольмі », - цитує Путіна ТАСС. «Ми готові до конструктивної роботи і з прокачування газу через Україну, і щодо поставок газу на Україну, причому зі значним зниженням ціни на відміну від тієї, яку споживачі газу російського отримують на Україні сьогодні», - отме президент Росії, коментуючи недавні тристоронні газові консультації .

Як відомо, суперечка щодо продовження контракту з транзиту газу через Україну триває. За словами виконавчого директора НАК Нафтогаз України Юрія Вітренка, Російська Федерація вимагає від української сторони піти на принизливі поступки.

 

 
Коментарі (0)